Doorbird koppelen aan actie

ijansch Gebruiker, Specialist
Ik wil graag op het moment dat iemand aanbelt de buitenlamp aanzetten. Bij acties kies ik voor 'doorbird trigger', en dan bij trigger nuumber heb ik 1 gekozen, in de veronderstelling dat het trigger nummer corresondeert met het nummer van de button. De actie start echter niet. Interpreteer ik de doorbird triggers verkeerd of moet ik aan de doorbird kant nog iets doen om de bel met de actie te verbinden?

Reacties

 • ijansch Gebruiker, Specialist
  Zou ik hier nog wat hulp bij kunnen krijgen? Het is me nog niet gelukt aan de deurbel een actie te koppelen.
 • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
  Dit moet werken zoals je het beschreven hebt. Heb je daarna de configuratie opnieuw ingeladen in de xxter? Zit de doorbird in hetzelfde netwerk? (de doorbird werkt met multicast notificaties, dus dat is wel een vereiste).

  En heb je het al eens geprobeerd met een waarschuwingsservice? Werkt het dan wel?
  Het gebruikerslogboek kan mogelijk ook uitsluitsel geven.
 • ijansch Gebruiker, Specialist
  DoorBird zit in zelfde netwerk. Ik kan bijv wel een https call naar een reguliere actie trigger instellen in de DoorBird, dus de DoorBird heeft connectie met de xxter. Echter via de ‘reguliere’ weg gebeurt er gewoon helemaal niets. Hoe verloopt normaal de communicatie tussen DoorBird en xxter, registreert de xxter een http call in de DoorBird api? In de DoorBird config zie ik geen andere http calls geconfigureerd dan degene die ik zelf heb ingesteld.
 • ijansch Gebruiker, Specialist
  Ik heb overigens zo’n module met 2 deurbel knoppen. Wellicht dat dat nog uitmaakt?
 • Harm ElzingaHarm Elzinga xxter medewerker
  Beste Ivo,

  De doorbird geeft een UDP broadcast wanneer er je op de bedrukken drukt.
  Deze worden herkent door de xxter, en verwerkt. Deze broadcast is encrypted. Wanneer de xxter zo een broadcast detecteert, kijkt hij of het van het IP adres af komt van een bekende doorbird. Is dat het geval, dan gebruikt hij de bekende gegevens om het pakketje te de-crypten en bepaald hij de trigger.

  Het kan dus zijn dat binnen je netwerk bijvoorbeeld UDP broadcasts worden gefilterd, in dat geval zal deze niet worden ontvangen door xxter.
Log In of Registreer om te reageren.