Doorbird koppelen aan actie

ijanschijansch Gebruiker, Specialist
Ik wil graag op het moment dat iemand aanbelt de buitenlamp aanzetten. Bij acties kies ik voor 'doorbird trigger', en dan bij trigger nuumber heb ik 1 gekozen, in de veronderstelling dat het trigger nummer corresondeert met het nummer van de button. De actie start echter niet. Interpreteer ik de doorbird triggers verkeerd of moet ik aan de doorbird kant nog iets doen om de bel met de actie te verbinden?

Reacties

 • ijanschijansch Gebruiker, Specialist
  Zou ik hier nog wat hulp bij kunnen krijgen? Het is me nog niet gelukt aan de deurbel een actie te koppelen.
 • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
  Dit moet werken zoals je het beschreven hebt. Heb je daarna de configuratie opnieuw ingeladen in de xxter? Zit de doorbird in hetzelfde netwerk? (de doorbird werkt met multicast notificaties, dus dat is wel een vereiste).

  En heb je het al eens geprobeerd met een waarschuwingsservice? Werkt het dan wel?
  Het gebruikerslogboek kan mogelijk ook uitsluitsel geven.
 • ijanschijansch Gebruiker, Specialist
  DoorBird zit in zelfde netwerk. Ik kan bijv wel een https call naar een reguliere actie trigger instellen in de DoorBird, dus de DoorBird heeft connectie met de xxter. Echter via de ‘reguliere’ weg gebeurt er gewoon helemaal niets. Hoe verloopt normaal de communicatie tussen DoorBird en xxter, registreert de xxter een http call in de DoorBird api? In de DoorBird config zie ik geen andere http calls geconfigureerd dan degene die ik zelf heb ingesteld.
 • ijanschijansch Gebruiker, Specialist
  Ik heb overigens zo’n module met 2 deurbel knoppen. Wellicht dat dat nog uitmaakt?
 • Harm ElzingaHarm Elzinga xxter medewerker
  Beste Ivo,

  De doorbird geeft een UDP broadcast wanneer er je op de bedrukken drukt.
  Deze worden herkent door de xxter, en verwerkt. Deze broadcast is encrypted. Wanneer de xxter zo een broadcast detecteert, kijkt hij of het van het IP adres af komt van een bekende doorbird. Is dat het geval, dan gebruikt hij de bekende gegevens om het pakketje te de-crypten en bepaald hij de trigger.

  Het kan dus zijn dat binnen je netwerk bijvoorbeeld UDP broadcasts worden gefilterd, in dat geval zal deze niet worden ontvangen door xxter.
 • ijanschijansch Gebruiker, Specialist
  Ah dan denk ik dat het fout gaat bij die decryptie. Ik heb 3 xxter users. 1 voor knop 1, 1 voor knop 2, en 1 voor de xxter camera integratie. Vermoedelijk kan hij het bericht niet decrypten omdat de knoppen via de andere users broadcasten.

  Ik kan de xxter integratie via 1 van de andere accounts laten lopen maar dan doet maar 1 knop het. De reden dat elke knop een eigen doorbird user heeft is omdat de configuratie van de kantoor bel anders is dan die van de woning. Is er een mogelijkheid in xxter meerdere accounts op te geven of kan ik de DoorBird dan 2 keer met hetzelfde ip toevoegen?
 • Harm ElzingaHarm Elzinga xxter medewerker
  Beste Ivo,

  Ik denk dat het al gelukt was? Anders hier nu een beknopte uitleg:
  https://forum.xxter.com/index.php?p=/discussion/274/doorbird-with-multiple-buttons/
 • ijanschijansch Gebruiker, Specialist
  Ja was inderdaad al gelukt. De users goed configureren was de oplossing
Log In of Registreer om te reageren.