Tonen van oude waardes op pagina

Peter WortelPeter Wortel Gebruiker
October 2019 aangepast in Pagina's en pagina elementen
Op een pagina wordt het √-teken naast de titel getoond als er verbinding is met de xxter-unit. In eerste instantie worden van de elementen eerst de vorige oude waardes op die pagina getoond en kan het laden van de nieuwe waardes (met name via de connect service) soms enkele seconden duren. Dit leidt zo nu en dan tot onduidelijkheid over de goede waardes. Is hier wat aan te doen? (beter geen informatie dan verkeerde informatie)

Reacties

 • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
  Welke waardes heb je het precies over, in de zin van wat er voor jou niet praktisch aan is. Heb je het hier puur over getalwaardes of ook over waardes van dimmers en schakelaars?.
 • Het zijn ook schakelaars en dimmers. Het is bijvoorbeeld duidelijk te merken bij een thermostaat mode selectie. Als je de pagina opent dan staat de knoppenrij bijvoorbeeld op NACHT en enkele seconden later wijzigt die in AANWEZIG. Soms heb je dan al een actie ondernomen op basis van de oude informatie. Net geprobeerd via connect: er zat 3 seconden tussen het initieel tonen van de oude waarde van de thermostaat knop en het verspringen naar de huidige waarde van de thermostaat knop.
 • Peter WortelPeter Wortel Gebruiker
  October 2019 aangepast
  Ter aanvulling: het betreft situaties met schakelaars, dimmers en thermostaatknoppen die via een planner, actie of script zijn gewijzigd en niet in de APP zelf.
 • Harm ElzingaHarm Elzinga xxter medewerker
  Dat klopt, de status is eerst zoals deze was bij het gebruik van de app de vorige keer. Nadat de verbinding tot stand is gekomen (daar is het symbool voor in de navigatiebalk), wordt deze geüpdatet naar de huidige status. Dit is hoe de app nu idd werkt. Voor veel elementen is er ook geen "neutrale" situatie, dus dat wordt lastig. Bij bijvoorbeeld temperatuur weergave zouden we eventueel eerst een "-" kunnen weergeven, maar ook dat is niet altijd gewenst. Ik denk dat dit erg persoonlijk is, wat je voorkeur heeft. We zullen je wensen opnemen in onze "wensenlijst" en bekijken wat hier aan verbeterd zou kunnen worden. Dit zal sowieso niet op korte termijn zijn.
 • Misschien kan het symbool op de navigatiebalk een kleur krijgen als alle elementen geladen zijn?
Log In of Registreer om te reageren.