Wel verbinding via lokale WiFi niet via internet, af en toe…

 Tiesinga
Tiesinga Gebruiker, Specialist
Krijg via lokale netwerk wel toegang via xxter app, dit lukt echter nu niet meer via internet. Dit heeft wel prima gewerkt. In de instellingen heb ik niks veranderd. xyz.xxter.net en xxter connect service staat aan.

Reacties

 • Als de Xxter Connect Service aan staat en verbonden is zou de externe verbinding moeten werken. In de app zou een vinkje rechts boven moeten staan als je via wifi verbonden bent.
  Je kan proberen de xxter, de mobiele apparaten en de netwerkapparatuur eens opnieuw te starten. Mogelijk dat verbetering oplevert.
 • DF Houtepen
  DF Houtepen Gebruiker, Specialist

  Sinds 2023 is de connect service onbetrouwbaar. Op iPad genereert het voortdurend alerts. Op iPhone werkt het nu wel op wifi en niet op 4G. Herstarten of opnieuw scannen hielp in het verleden, nu niet meer. Werkt xxter in combinatie met de ISE remote access module?

 • Robbie de Schepper
  Robbie de Schepper Gebruiker, Specialist

  Idem hier. Heel erg vervelend. Stroom van xxterkastje in meterkast halen en dan opnieuw opstarten is gewoon erg triest als oplossing… ik heb het systeem nu al zeker 11 jaar in gebruik maar het verbetert er echt niet mee. Al vaak gedacht om eens over te stappen.

 • Freek-Jan Buijsman
  Freek-Jan Buijsman Administrator
  5 June aangepast

  @DF Houtepen Vervelend dat de xxter Connect Service (XCS) niet stabiel werkt.

  We hebben sinds 2023 flink wat verbeterd rondom de XCS. Voor HK02E en HK04F apparaten met de laatste firmware zou de XCS een stuk stabieler moeten werken. Mocht dit niet het geval zijn neem dat contact op met de installateur van de xxter. Deze kan ook bekijken waar de alerts van de iPad vandaan komen.

  Wat betreft de remote connectie van de iPhone: Controleer alvast in de app of het juiste adres is ingevuld bij "IP of host extern" en of de XCS schakelaar in de app wel is ingeschakeld. Ben benieuwd of dit helpt.

 • Freek-Jan Buijsman
  Freek-Jan Buijsman Administrator

  @Robbie de Schepper Het spijt me te horen dat de xxter telkens van de stroom moet worden gehaald.

  Naarmate een apparaat ouder wordt kan deze gebreken gaan vertonen. Bij oude modellen xxter (HK01D en ouder) geeft de stekkeradapter over het algemeen eerder de geest dan de xxter zelf. Als dit nog niet gedaan is kun je overwegen deze te vervangen voor een andere 5V2A adapter. Mocht dit niet tot een oplossing leiden neem dan contact op met je installateur voor verdere ondersteuning.