Problemen bij weergeven azimuth en elevatie

ijanschijansch Gebruiker, Specialist
Ik probeer de azimuth en elevatie die een weerstation geeft weer te geven. Ik krijg echter alleen een soort max negatieve waarde te zien. In de bijlage heb ik een screenshot van de documentatie van het weerstation, de component configuratie, de profiel configuratie en de uiteindelijke visualisatie. Waar doe ik nu iets fout?

Reacties

  • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
    Mogelijk dat dit aan de omrekenfactor ligt (screenschot display value). Dit ligt aan welke waarde in ETS wordt weergegeven. Wat je dus kan controleren is de waarde die wordt weergegeven in ETS. Op basis daarvan kun je de omrekenfactor aanpassen.
    Ook kan het zijn dat dit een waarde is die wordt weegegeven (in ETS) als er nog geen waarde bekend is. Een busmonitor zou hierbij kunnen helpen.
  • Hier het zelfde probleem met dezelfde meetwaarden (ook in de busmonitor), die ook niet veranderen met de zonnestand. Het betreft een Meteodata 140S. Nog geen oplossing gevonden. Ik ga de fabrikant (Theben) maar eens een mailtje sturen...
  • ijanschijansch Gebruiker, Specialist
    Ah, ligt het misschien toch aan het station. Wil je me seintje geven als je reactie krijgt? Type is ook in mijn geval de 140S
  • Dhr. WagenaarDhr. Wagenaar Gebruiker
    Ik heb het uiteindelijk zelf opgelost; was eigenlijk heel simpel!

    Wat opvalt is dat het meetsignaal altijd hetzelfde is en ver out of range; heel abnormaal. Feitelijk betreft het gewoon een berekende waarde ahv datum en tijd... en daar zit dus ook de oplossing! In Mijn XXTER/ Projecten/ projectnaam kun je de datum-/tijdinstellingen instellen. Ik had de XXTER nooit ingesteld op verzenden van datum/ tijd en daarmee de Meteodata nooit een datum/tijdsignaal gegeven om te configureren.Dat verklaart het gekke meetsignaal dus ook: datum en tijd stonden op nul en dan geeft een algorithme een bizarre uitkomst...

    Stel dus "Zend datum/tijd elke" in op 1 uur o.i.d. (veel meer datavervuiling op de bus is niet nodig lijkt me) en vergeet niet de datum- en tijd-groepsadressen te koppelen in de Meteodata. Daarna functioneert het apparaat dus gewoon. :)
Log In of Registreer om te reageren.