Schakelen met vertraging


Voor het maken van een uitschakelvertraging op een lamp of ander geschakeld object kun je het volgende doen.

​​1. Maak in de componentenlijst in het project op my.xxter een bytewaarde aan “uitschakelvertraging”. Gebruik hiervoor een vrij groepsadres. Deze koppel je later aan een instelbare regelaar in het profiel.
​2. Maak nu een script aan, noem deze “Uitschakelvertraging”. De lamp in het script is, in dit voorbeeld, een bestaande lamp in je installatie. In het script staan nu Minuten (MIN) ingesteld. Je kunt ook kiezen voor SEC of HOUR.
​​WAIT BYTE(01/Uitschakelvertraging) MIN
SET BIT(02/Lamp) TO 0

​3. Maak in het project bij acties een actie aan die het script start wat je in de stap hiervoor hebt aangemaakt. Als de Lamp = 1 start het script “uitschakelvertraging.
​​4. Maak in het profiel op een pagina een instelbare regelaar aan en koppel het eerder aangemaakte byte component hieraan.​​​​
​5. Laad de configuratie opnieuw in.

Als de lamp wordt bediend schakelt deze nu uit nadat de ingestelde tijd op de instelbare regelaar, verstreken is.

Reacties

  • Hallo, ik ben bezig met scripts alleen heb hier geen ervaring mee. Ik zie in bovenstaande commando 01 en 02 staan. Dit zijn geen groepsadressen maar hoe kom ik aan de bit,byte waarde van eenobject
  • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
    De 01 en 02 van hierboven zijn adressen die alleen intern door xxter gebruikt worden. Het knx groepsadres is bij de 02 op de achtergrond hieraan gekoppeld.
    01 is een virtueel component, deze wordt alleen intern door de xxter gebruikt.
    Je kunt het groepsadres achterhalen door in de componentenlijst in het xxter project te zoeken naar de naam van het component.
Log In of Registreer om te reageren.