Google Home Jaloezieën

Jaloezieën worden niet door Google Home ondersteund, maar ik neem aan dat het mogelijk is ze te behandelen als een schakelaar? Dan krijg je zoiets als "Ok Google, set the [Curtains] on".

Kan dat?

Reacties

 • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
  July 2018 aangepast
  Het is inderdaad mogelijk om dit op deze manier op te lossen. Qua spraakcommando zal het dan niet helemaal logisch klinken maar het is een workaround tot er ondersteuning is voor Jaloezieën in Google Home.
 • Het werkt, het blijkt ook de werken met "Close the curtains in the Living Room", of "Close the curtains"

  Google Home antwoord wel met "Alright, setting the curtains off".
 • Het werkt, het blijkt ook de werken met "Close the curtains in the Living Room", of "Close the curtains"
  Google Home antwoord wel met "Alright, setting the curtains off".

  Hallo PN, dank en goed om te horen dat dit zo werkt, bij mij lukt het met de jalouzieen helaas niet. Ik heb Google Home/XXter/Pairot/KNX Bridge, Theben rme8t schakel actor.
  Zou je misschien aan kunnen geven met welke apparatuur het werkt en hoe je de commando's hebt gedefinieerd? Ik heb bv alleen "Master Bedroom Curtain" in mijn home control-devices list staan, net als eigenlijk met alle lampen. Alvast bedankt !!

  mvg,
  rene
 • Hoi Rene,
  je kan in de Home app een alias instellen voor alle componenten. Dus "curtains" voor Master Bedroom Curtain. In de KNX zijn die lange namen leuk, maar in Home kan je de kamer in je commando gebruiken. Ik heb alle plafond spots "spots" genoemd. Als je dan zegt "Dim the spots to 40%" dan doet hij dat nu in de kamer waar de mini in staat. Of "dim the spots in the living room to 50".

  Verder moet je de gordijnen als een schakelaar definiëren. Dan zeg je "close the curtains", of "close the curtains in the bedroom", of "close all curtains". Home antwoord dan met "You got it, turning the curtains off"

  Welke actor je hebt is niet van belang, als je maar een schakelaar hebt moet het werken.

  Succes, Pieter
 • ijanschijansch Gebruiker, Specialist
  Nu google home ook blinds ondersteunt, is het dan inmidels mogelijk ze in pairot ook als blinds te configureren of is de workaround als schakelaar nog steeds nodig?
 • ijansch,
  ik heb het geprobeerd, maar nadat je de blinds configureert worden ze nog niet in Google Home beschikbaar. Ik neem aan dat hier een software update voor nodig is.

  Het slechte nieuws is trouwens, dat Close the curtains niet meer werkt:
  Gezegd close the curtains
  com.google.homeautomation
  It looks like that device hasn't been set up yet.
  You can do that in the Google Home app.

  Gezegd turn on the curtains
  com.google.homeautomation
  You got it, turning on the curtains.
  @Freek-Jan Buijsman Enig idee waar dit aan zou kunnen liggen? Zie https://support.google.com/googlehome/thread/6328074, ze geven jullie de schuld
 • Harm ElzingaHarm Elzinga xxter medewerker
  Beste Pieter,

  Google heeft pas geleden een update (deels alleen nog in het Engels) gemaakt waarin "curtains" oftewel gordijnen e.d. inderdaad worden ondersteund. We hebben hier heel vaak naar gevraagd en eerder kon dit allemaal niet. Dat ze nu ons de schuld geven is wat kort door de bocht, we moeten dit inderdaad nu gaan implementeren maar eerder kon dat niet omdat Google het niet ondersteunde. Dit komt binnenkort in een beta voor de Pairot, maar heeft wel enige tijd van ons nodig. (voorbereiding, ontwikkeling en testen).
 • Beste Harm,
  dat is fijn te horen, dan kunnen we het in de toekomst als echt gordijn gebruiken. Maar nu heb ik een Schakelaar gebruikt, die ik in Google Home de bijnaam "curtains" heb gegeven. Daarmee kan ik de gordijnen open en dicht doen.
  Het probleem zit ergens anders. Zoals je hieronder ziet heeft Google home een raar probleem met open en close. Ik gebruik het hier voor een licht schakelaar:

  Gezegd open the desk light
  Sorry, I can't help with that yet.

  Assistent
  Gezegd close to the desk light
  com.google.homeautomation
  Got it, turning off the desk.

  Zoals je ziet begrijpt de assistent "close" wel, en "open" niet. Bij een gewone schakelaar begrijpt ze beide niet. Een paar maande geleden nog wel, als was het niet iedere dag. Ik begrijp dat die woorden niet dagelijks gebruikt worden voor schakelaar, maar het is erg tegen de natuur om "Turn off the curtains" te moeten zeggen als je de gordijnen dicht wil doen

  Pieter.
 • ijanschijansch Gebruiker, Specialist
  @Harm ik meld me bij deze graag om mee te testen met de beta van pairot (ik heb ook al een beta versie van xxter)
 • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
  @Ivo Jansch Fijn dat je mee wilt testen. Stuur even een mailtje met het serienummer van je Pairot naar support@xxter.com dan zetten we je apparaat in bèta.
 • @Harm Elzinga Ik vond deze pagina: https://developers.google.com/actions/smarthome/guides/switch

  Daar staat dat standaard alleen On/Off werkt op een schakelaar. Omdat je in KNX een schakelaar aan allerlei devices kan toewijzen (ook gordijnen), zouden jullie ook andere traits kunnen toewijzen aan een schakelaar, zoals Close/Open. Kunnen jullie daar naar kijken?
 • Harm ElzingaHarm Elzinga xxter medewerker
  Het is niet zomaar mogelijk allerlei "traits" toe te voegen aan een switch, maar Google heeft sinds kort diverse nieuwe mogelijkheden toegevoegd en jaloeziën zijn we mee bezig, dus nog even geduld, dit komt er aan! (samen met diverse andere toevoegingen)
 • Dank je Harm, ik wacht de beta met spanning af :p
  Zowel voor de jaloeziën (open/dicht, op/neer, 60% hoek) als de gordijnen (open/dicht, 40% dicht) :p Ik zal het allemaal uittesten voor je.
 • van Erk van Erk Gebruiker
  Hallo Harm, hebben jullie een update over de "curtains" switch in de Parrot?
  Alvast dank
 • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
  @van Erk
  De verwachting is dat deze zomer nog nieuwe functies worden toegevoegd.
 • avazquezavazquez Gebruiker, Specialist
  Good afternoon,

  How is this topic? When will we be able to control the blinds with Google Assistant properly?

  Thank you very much,
 • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
  Blinds control for Google is currently in the beta phase.
  If you like you can become a beta tester. Send an email to support@xxter.com with a request to become beta tester. Make sure to include the serial number of your device.
Log In of Registreer om te reageren.