Elementen om scripts uit te voeren

Ik heb een aantal scripts die tijdgestuurd worden uitgevoerd. Deze scripts gebruiken bepaalde rolluiken als zonwering op bepaalde momenten van de dag (afhankelijk van waar de zon staan op dat moment van de dag).

Af en toe moet ik die scripts handmatig uitvoeren (bv. de zonwering stond uit, maar het wordt nu toch zonnig). Dan moet ik elke keer met mijn laptop inloggen in de web interface van mijn xxter unit om de scripts handmatig te starten.

Het leek me handiger om in een aparte pagina op mijn visualisatie elementen te voorzien om deze scripts uit te voeren. Zo zou ik ze rechtstreeks met mijn smartphone kunnen starten i.p.v. in te loggen in de web interface.

Echter, ik heb eens gekeken in de types elementen die ik op een pagina kan toevoegen, en ik zie geen element om scripts uit te voeren. Kan dit dan niet, of kijk ik ergens over heen?

Ik kan het natuurlijk met een omweg: ik zou een waarde kunnen sturen naar een groepsadres, en dan vervolgens een trigger definiëren die het script uitvoert wanneer deze waarde ontvangen wordt. Deze methode lijkt me echter nogal omslachtig, en ik vraag me af of er geen eenvoudigere manier is.

Kunnen jullie mij hiermee helpen?

Reacties

 • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
  Hallo Danny,

  Een script kan inderdaad niet worden gestart vanuit de app. De manier die je omschrijft in de laatste alinea is precies hoe je dit kunt doen.
  Ik zal je verzoek voor het direct kunnen uitvoeren van scripts vanaf een pagina op de wensenlijst zetten.

  Je kunt overigens ook op je mobiele telefoon inloggen op de webinterface van de xxter en dan vanaf daar het script uitvoeren.

  Hartelijke groet,
  Freek-Jan
 • Ivo JanschIvo Jansch Gebruiker, Specialist
  Een manier die ik heb toegepast die in sommige situaties ook werkt is om het script niet rechtstreeks de componenten te laten aansturen maar dit via een scenario te laten lopen. Dus het script doet niet ‘overloop lamp a en b aan’ maar runt het scenario ‘overloop aan’. Dit scenario zet vervolgens de lampen aan. Het scenario kun je wel aan een control hangen, en bovendien kun je in de app via het scenario menu met de ‘live preview’ knop het scenario handmatig uitvoeren.
Log In of Registreer om te reageren.