Feature request: fade checkbox voor scenario's

ijanschijansch Gebruiker, Specialist
Ik vond geen forum voor scenario's dus ik hoop dat het ok is dat ik dit onder profiel plaats.

In ETS zijn mijn 'ruimte aan' tasters zo ingesteld dat ze bij het aangaan faden van 0 naar max en bij het uitschakelen andersom. Dit voelt heel 'smooth'. De scenario's in de xxter app gaan echter direct naar hun eindstand en dit voelt heel 'grof'. Zou het niet mooi zijn als je bij het scenario een optie checkbox had met 'Dimmer fade' ja/nee. Als je die dan aanzet, en je start het scenario, dan gaan ze niet in 1 keer naar hun eindstand maar gelijdelijk.

Voorbeeld: het licht in de woonkamer staat maximaal aan. Ik start scenario 'tv', en dan faden de lampen naar hun tv stand.

Ik weet dat dit met een script waarschijnnlijk te benaderen is, maar gezien ik het bij vrijwel alle scenario's zou willen gebruiken is een checkboxje ervoor misschien nuttig.

Reacties

  • Harm ElzingaHarm Elzinga xxter medewerker
    Normaal gesproken stel je dit in in de KNX dimactor. Je kunt hier (in de meeste gevallen) bij de parameters aangeven hoe snel de dimactor naar de dimwaarde moet gaan bij het ontvangen van een absolute dimwaarde. Dat heeft als grote voordeel dat er geen hoge bus-load nodig is om dit te bereiken en dit zal altijd soepeler lopen dan wanneer dit in "stapjes" gebeurt met verschillende afroepen.
Log In of Registreer om te reageren.