Volgorde van acties in scenario’s

Ivo JanschIvo Jansch Gebruiker, Specialist
(Zou ‘scenario’s’ geen mooi onderwerp zijn voor een apart forum?)

Ik heb een scenario waarbij ik twee audio clips achter elkaar af wil spelen. Momenteel is het echter zo dat de volgorde arbitrair lijkt te zijn. Ik heb clip 1 boven clip 2 staan, maar 2 speelt eerder af. Is het mogelijk de volgorde uit het scenario te respecteren? En bijkomend zou het mooi zijn als je in de app de volgorde kon wijzigen. Nu kan dat, zover ik weet, alleen door alle acties uit het scenario te halen en opnieuw toe te voegen.

Met scripts ben je hier flexibeler, maar die kan de eindgebruiker niet vanuit de app aanpassen.

Vooral voor scenario’s die met audio of UPnP werken kan de volgorde belangrijk zijn.

Reacties

  • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
    Scenario's vallen wat ons betreft onder categorie "Device". We baseren de categorieën op de menustructuur van xxter, vandaar. Ik zal deze discussie straks daar naar toe verplaatsen.

    Een xxter scene is bedoeld voor het eenmalig uitvoeren van de geselecteerde set commando's. De volgorde van het schakelen kan zoals je beschrijft een beetje worden beïnvloed door de volgorde van toevoegen. In het geval van meerdere audioclips zal alleen de laatste worden afgespeeld door Sonos.

    Als je meerdere KNX componenten, audio fragmenten of UPNP opdrachten in een specifieke volgorde, met evt. wachttijden etc, wilt kunnen afspelen is een Script zoals je zelf al aangeeft de aangewezen methode.
Log In of Registreer om te reageren.