Vraag over waardes byte value dimmer

ijanschijansch Gebruiker, Specialist
Als ik in de actions een dimmer op waarde 100 zet, gaat de dimmer naar max. Terwijl in een script ik met SET BYTE diezelfde waarde op 255 moet zetten (max byte) om hem op max te zetten. Dit werkt enigszins verwarrrend. Zou niet ook in de actions de range van 0-255 moeten zijn?

Reacties

 • Harm ElzingaHarm Elzinga xxter medewerker
  Wanneer het component een dimmer is in de componenten lijst, is de range van 0 tot 100, bij een byte of byte-waarde, is de range 0 tot 255.
 • ijanschijansch Gebruiker, Specialist
  Dat zou je wel denken, echter in de scripts handleiding staat bijgevoegde screenshot. Daar wordt in het script een Byte waarde op 100 gezet met als commentaar 'zet een dimmer op 100'. Ik zou verwachten dat op script niveau ueen BYTE get/set dus ook altijd 0-255 is?

 • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
  xxter gebruikt voor een dimmer de precise dimming variant, deze heeft het een data lengte van 1 byte.
 • ijanschijansch Gebruiker, Specialist
  Ok dus de manual is incorrect en in die screenshot zou er 'TO 255' moeten staan weaar er 'TO 100' staat, of bedoel je wat anders?
 • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
  Het voorbeeld in de handleiding is correct. Het betreft hier een dimmer, de range hiervan is 0-100.
  Het componenttype in de componentenlijst in het project bepaalt de range waarbinnen het component ingesteld moet worden in een script of actie.
  xxter hanteert altijd de standaarden die door KNX zijn opgesteld. Verdere achtergrond hierbij kun je zoeken bij KNX.

  Als het instellen van een dimmer in een script bij jou niet goed gaat stel ik voor dat je contact zoekt met je installateur om na te kijken hoe e.e.a. is ingesteld.
Log In of Registreer om te reageren.