Camera met meerdere views

ijanschijansch Gebruiker, Specialist
Met name de 360 graden camera’s van axis hebben een feature waarbij ze meerdere virtuele camera’s aanbieden die je in hun admin configureert. Dit zijn dan dewarped sub views van de 360 graden output.

Je kunt de view kiezen door hebt camera nummer op te geven. Xxter heeft een veld voor dat nummer, maar zet er de tekst in dat de betreffende camera maar 1 camera ondersteunt. Ik weet niet of je uit de vapix api kunt uitlezen of er meerdere views zijn, maar dan zou dat een mooie optie zijn (bijv een dropdown met de aanwezige views, maar gewoon het nummer invoeren is ook al ok).

Reacties

 • Harm ElzingaHarm Elzinga xxter medewerker
  Ik begrijp niet helemaal wat je bedoeld, met "maar zet er de tekst in dat de betreffende camera maar 1 camera ondersteunt". Als dit een statisch veld is, lijkt het me vrij duidelijk dat dit niet te wijzigingen is uit de app, of begrijp ik het verkeerd?
  De my.xxter omgeving heeft over het algemeen geen toegang tot de netwerkapparatuur, daarom is het uitlezen via de Vapix API over het algemeen geen optie helaas.
 • ijanschijansch Gebruiker, Specialist
  In groen omcirkeld wat ik bedoel met ‘xxter zet er de tekst in dat de camera maar 1 camera ondersteunt’. - dit klopt dus niet voor een groot deel van de axis camera’s. Voor alle camera’s die virtuele views hebben kun je in dit veld het nummer van de betreffende view invullen.
 • Harm ElzingaHarm Elzinga xxter medewerker
  Dit de “standaard waarde”. Als je niks invult bij dit veld, betekent het dat er niet meerdere camera’s worden ondersteund door het apparaat. Geef als de camera dat wel ondersteund hier het nummer op. Het is maar hoe je het leest.
 • ijanschijansch Gebruiker, Specialist
  Ok dan is de tekst wat ambigu, waardoor niet duidelijk is of dit een warning is van xxter aan de gebruiker of een waarde van de user naar xxter.

  Misschien is dan ‘Nvt (als de camera maar 1 camera standpunt ondersteunt)’ een goede zin?
 • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
  Dan voor je input, we nemen het mee.
Log In of Registreer om te reageren.