Tijd waarde inlezen

Luc VinckLuc Vinck Gebruiker, Specialist
In de Gira X1 kan ik een tijdsvariabele inlezen of uitschrijven (3 bytes).
Is er een item in de XXTER visualisatie die, zoals bij een regelaar, die tijdswaarde incrementeert of decrementeert met een stap van bijvoorbeeld 5 minuten?


Ik zou in een planner die om de minuuut runt een script willen plaatsen die de ingestelde tijdswaarde test en een actie moet uitvoeren als die tijd bereikt wordt.
De gebruiker wil voornamelijk in het XXTER menu deze tijd dynamisch kunnen aanpassen.
Bedoeling is om de start tijd vrij te kunnen bepalen wanneer de klimaat regeling overschakelt van comfort naar economy en een tweede tijd wanneer de regeling terug moet overschakelen van economy naar comfort.
Dat kan nu allemaal in de script met vaste tijden, maar die tijden zouden door de gebruiker moeten kunnen worden ingegeven, dus dynamisch zijn.
Met dank.

Reacties

 • Harm ElzingaHarm Elzinga xxter medewerker
  Dit kan, we gebruiken hiervoor niet specifiek een tijdseenheid, maar een meer algemeen component.
  Je kunt kiezen om of bijvoorbeeld minuten te gebruiken, met een + / - met 15 minuten bijvoorbeeld. Maar een uureenheid kan ook.
  Volgens mij ben je al een heel eind op de juiste weg, je kunt een "dummy" component aanmaken in de componentenlijst, met bijvoorbeeld een geheel getal type (DPT 12, bijvoorbeeld), deze kan je dan via het profiel instelbaar maken.
  In een script kan je dan gebruiken: WAIT 4BYTE(.....) MIN
  Om de ingestelde tijd te wachten in minuten.
 • Luc VinckLuc Vinck Gebruiker, Specialist
  Beste, bedankt, dat had ik ondertussen ook al gevonden, maar spijtig genoeg ondersteunen jullie dus niet 3 bytes tijdnotatie. Luc
Log In of Registreer om te reageren.