Acties op basis van gemiddelde waardes

ijanschijansch Gebruiker, Specialist
Op dagen met wisselende bewolking komt het geregeld voor dat de zonwering op en neer aan het gaan is. Zon is net sterk genoeg om hem dicht te laten gaan, vervolgens is een wolk net groot genoeg dat ie weer open gaat. Om dit Ping Pong effect wat te temperen zou ik liever met gemiddelde waardes werken over een langere tijd, voor zowel lichtsterkte als windsnelheid componenten. Is er een standaard manier om pas te triggeren als een waarde gedurende een iets langere tijd gemiddeld boven of onder een bepaalde waarde komt?

Ivo

Reacties

 • Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker
  Heb je het over de regeling uit dit artikel ? Je zou de hysteresis wat ruimer kunnen instellen door de vermenigvuldigingsfactor te verkleinen. Regel 8&9 van het script Luxwaarde in die post.
  *0,85 of *0,75 bijvoorbeeld ipv *0,9 zoals in het voorbeeld.
  Als je gemiddelde waardes wilt gebruiken kun je kijken of de Lux sensor of weerstation het versturen van gemiddelde waardes ondersteunt en deze waardes binnen xxter gebruiken om de zonwering te activeren.
 • Harm ElzingaHarm Elzinga xxter medewerker
  Beste Ivo,

  In de volgende update, zit een mogelijkheid iets vergelijkbaars te doen. Mocht je geïnteresseerd zijn om beta tester te worden, en het nog niet zijn, laat het dan even weten, dan kan je hiermee aan de slag.
 • ijanschijansch Gebruiker, Specialist
  Als het goed is ben ik al beta tester. Ben benieuwd!
Log In of Registreer om te reageren.