ETS inside

Beste,

Misschien nogal vroeg om hier mee te beginnen, er is nog weinig van verschenen:
Zal XXter compatible zijn met ETS inside?
https://www.knx.org/knx-en/Landing-Pages/ETS-Inside/index.php

Reacties

 • Beste Johan,

  Het is inderdaad nog wat vroeg om hier iets zinnigs over te kunnen zeggen. Er zijn echter wel plannen om te onderzoeken wat er mogelijk is. Tot die tijd is het nog even afwachten dus.

  Met vriendelijke groet,

  Freek-Jan
 • KJ RusscherKJ Russcher Gebruiker, Specialist
  Via een omweg kunnen ETS inside projecten nu wel in xxter gebruikt worden. De nieuwe versie van ETS5 kan ETS Inside projecten laden, zie https://support.knx.org/hc/nl/articles/360000663350-Project-downloaden-van-ETS-Inside-naar-ETS. Dit kan in de ETS5 demo mode.
  Volgende stap is om het project op te slaan als .knxproj-file. Dit kan nog niet met de huidige versie van ETS5. Ik heb daarvoor contact gehad met support van ETS. Mij is verteld dat in de volgende release van ETS5 (januari 2019) het mogelijk wordt om in ETS 5 projecten op te slaan als je een ETS Inside licentie hebt. Tot die tijd kun je je .etsinside-file naar de ETS support sturen en zijn zetten het gratis om naar een .knxproj-file (dit kan je installateur die ETS5 heeft ook voor je doen, moet dan wel jouw ETS Inside licentie dongle hebben).
  Deze .knxproj-file is weer in te lezen in xxter.
 • Voor de configuratie van xxter / Pairot gebruiken we de *.knxproj file zodat we snel en zonder al te veel "tikwerk" het project kunnen importeren. Het is echter altijd mogelijk om handmatig de groepadressen (eventueel uit de ETS Inside installatie) in te voeren in de xxter configuratie omgeving. Het is iets meer werk, maar desalniettemin goed mogelijk.
Log In of Registreer om te reageren.