Toegang voor tijdelijke gebruikers

Freek-Jan BuijsmanFreek-Jan Buijsman xxter medewerker

Toegang voor tijdelijke gebruikers

Dit topic beschrijft hoe een tijdelijke gebruiker kan worden aangemaakt. Handig voor een gastenverblijf of een bedrijf met (tijdelijke) werknemers.

De eerste stap is het creëren van een profiel voor de tijdelijke gebruikers. Er kan natuurlijk ook een bestaand profiel gebruikt worden, in dat geval kan deze stap worden overgeslagen.

1. Maak op my.xxter.com onder het juiste apparaat eerst een nieuw (leeg) profiel aan met pagina's en de benodigde elementen.
image
2. Vervolgens ga je weer naar het apparaat-->toegangsrechten en maak hier een nieuwe rol aan door op het + teken te klikken. Zie screenshot voor de te kiezen instellingen.
image
Klik in hetzelfde scherm bij Profielen op bewerken en voeg hier vervolgens het profiel toe waar deze rol toegang voor moet krijgen. Let op, de Standaard rechten moeten worden uitgeschakeld.
image
3. Ga nu naar "Lokale gebruikers" en klik op het + icoon om een nieuwe gebruiker aan te maken.
Bedenk een naam en wachtwoord voor de gebruiker. Deze worden straks in de app ingevoerd.
Zorg er ook voor dat de optie bij "beschikbaar" is ingeschakeld en selecteer de zojuist aangemaakte rol.
image

4. De laatste stap is om in de app de gegevens van de net aangemaakte lokale gebruiker in te voeren (en het ipadres van de xxter natuurlijk). Resteert nog om het profiel op te halen en in te laden. Alleen het profiel dat bij de toegangsrechten gekozen is, is beschikbaar.

Wanneer de gebruiker geen toegang meer mag hebben is het een kwestie van het verwijderen van de gebruiker. Dit kan worden gedaan door onder lokale gebruikers op het kruisje te klikken, rechts van de gebruiker die moet worden verwijderd.
Log In of Registreer om te reageren.